СБУ відкрила справу: Міністра охорони здоров’я України звинувачують в диверсії


Шевченківський районний суд зобов’язав Службу безпеки України порушити кримінальну провадження проти міністра охорони здоров’я Максима Степанова за статтею 113 Кримінального кодексу України «диверсія».

Про це написала в Facebook народна депутатка від партії «Голос» Олександра Устінова.

За її словами, згадана стаття передбачає відповідальність за дії, спрямовані на масове знищення людей, заподіяння тілесних ушкоджень чи іншої шкоди їх здоров’ю, на зруйнування або пошкодження об’єктів, що мають важливе народногосподарське чи оборонне значення, а також вчинення з тією ж метою дій, спрямованих на поширення епідемій.

Справу відкрито в зв’язку з непрозорими закупівлями Мінохоронздоров’я захисних костюмів для медиків.

«Вважаю, що кількість медиків, які загинули, поки МОЗ дерибанив кошти на їх захист, – це диверсія проти країни і медичних працівників зокрема», – зазначила Устинова.

Вона додала, що вона не в перший раз звертається в СБУ з проханням відкрити кримінальне провадження проти глави міністерства. Однак раніше відомство їй відмовило, але зате відкрило шість справ проти українських виробників, «які посміли продавати захисні костюми для медиків дешевше, ніж китайські, які закуповував МОЗ».

Депутат опублікувала рішення Шевченківського райсуду, що зобов’язав СБУ зайнятися Степановим.

https://elise.com.ua

Loading...

Залишити відповідь