В США з 24 січня зміниться видача віз вагітним

Держдеп не буде видавати тимчасові візи для іноземців, які приїжджають для отримання американського громадянства майбутнім дитиною.

Влада США вводять нові правила видачі віз вагітним жінкам з 24 січня. Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту, розміщеній в електронній базі Федерального реєстру.

Як підкреслюється в документі, поїздка в США, головною метою якої є отримання американського громадянства дитиною завдяки тому, що він народжується на території США, “є неприпустимим підставою для видачі неімміграційної візи типу “B”.

Тепер, якщо співробітник консульства запідозрить, що заявник народить дитину під час свого перебування у США, буде вважатися, що основною метою подання запиту на візу є отримання американського громадянства його майбутньою дитиною.

Щоб спростувати ці підозри, прохач візи повинен буде привести вагомі аргументи на користь того, що він переслідує інші цілі.

При цьому винятки можуть бути зроблені для тих, хто зможе довести, що Сполучені Штати є для них найбільш прийнятним місцем для народження дитини у зв’язку з необхідністю отримання певного медичного обслуговування з-за ускладнень під час вагітності.

Нагадаємо, 23 січня в Білому домі опублікували нові правила отримання віз, спрямовані на стримування “пологового туризму”.

Loading...

Залишити відповідь