У Китаї назвали групу ризику нового коронавіруса

Молоді люди не надто сприйнятливі до захворювання. Наймолодшій із загиблих від нової хвороби стала 48-річна жінка. Іншим було за 70 і 90 років.

Люди старшого віку значно більш сприйнятливі до нового коронавирусу. Про це в четвер, 23 січня, повідомило видання South China Morning Post з посиланням на звіт про епідеміологічної ситуації Державного комітету з питань гігієни і охорони здоров’я КНР.

У документі наголошується, що вік людей, що стали в Китаї жертвами коронавіруса, становив від 48 до 89 років. Крім того, за даними відомства, не менше дев’яти з 17 померлих у місті Ухані мали хронічні захворювання: діабет, ішемічну хворобу серця або хвороба Паркінсона. Восьми із них було більше 80 років, двом – за 70. Наймолодшою жертвою вірусу виявилася 48-річна жінка з хронічним діабет, яка раніше перенесла інсульт, відзначає видання.

“За наявними у нас епідеміологічними даними, молоді люди насправді не дуже сприйнятливі до захворювання”, – цитує експерта видання.

Як повідомлялося, влада Китаю закрила виїзд з міста Ухань, звідки почалося поширення нового типу коронавіруса. В Ухані проживають понад 11,8 мільйона чоловік. Автобусне, залізничне та авіасполучення з містом перервано.

Нагадаємо, в Китаї зросла кількість заражених коронавірусом до 644 чоловік. Кмерли 18 осіб.

Loading...

Залишити відповідь