Посольство США в Багдаді обгородили бетонною стіною

Поліцейські біля посольства США в Багдаді (архівне фото)

По всьому периметру посольства виросла стіна з бетонних блоків кілька метрів заввишки. Її побудували напередодні “мільйонної демонстрації” протестувальників.

Американське посольство в Багдаді обгородили масивними бетонними блоками. Такі заходи були вжиті для запобігання можливих нападів іракців на американську місію, розташовану в “зеленій зоні” міста. Про це в четвер, 23 січня, повідомив іранський телеканал Al-Sumaria.

Відзначається, що стіна з бетонних блоків висотою в кілька метрів вибудувана практично по всьому периметру диппредставництва. На блоках розміщені попереджувальні знаки і оголошення про заборону наближатися до будівель місії ближче зазначених обмежень.

Зведення бетонних огорож у американського диппредставництва завершено перед грандіозною акцією, проведення якої заплановано в Багдаді на п’ятницю. До “мільйонної демонстрації” закликав один з лідерів іракських шиїтів Муктада ас-Садр. Єдиним гаслом майбутнього ходи стане вимога негайного виведення американських військ з території Іраку.

Нагадаємо, наприкінці грудня перед американським посольством у Багдаді відбулася масова акція на знак протесту проти атаки ВПС США на табір шиїтського угруповання Катаїб Хезболлах в прикордонному з Сирією місті Ель-Каїм, в результаті якої загинули 25 людей і не менше 50 ополченців отримали поранення. Охорона посольства і поліцейські формування по боротьбі з заворушеннями застосовували проти демонстрантів гранати зі сльозогінним газом. Тоді в ході сутичок з силами безпеки біля посольства постраждали близько 20 іракців.

У січні посольство США в Іраку піддалося обстрілу. Ракети впали поблизу посольства США.

Loading...

Залишити відповідь