Brexit: комітет Європарламенту схвалив угоду

В Євросоюзі кажуть, що вихід Британії з ЄС – це “антитеза цінностям і цілям” союзу, який прагне до “єдності та процвітання”.

На екстреному засіданні Комітету Європарламенту з конституційних справ підтримав угоду про Brexit. Про це повідомляє ТАСС у четвер, 23 січня.

З 26 членів комітету за схвалення документа проголосували 23 людини, троє висловилися проти.

“Пленарна сесія Європарламенту проголосує за угодою 29 січня, після чого документ буде відразу формально затверджений Радою ЄС. Великобританія повинна покинути ЄС 31 січня”, – сказав глава комітету Антоніо Таяні.

“Країна залишає Євросоюз. Це історичний момент, але не час для святкування. Ми глибоко шкодуємо про це, але поважають суверенне рішення британського народу. Вихід Великобританії – це антитеза цінностей і цілей Євросоюзу, який несе своїм громадянам єдність і процвітання”, – додав він.

“Сьогодні ми дали рекомендацію сесії Європарламенту затвердити цю угоду, голосування на якій буде остаточним”, – заявив координатор ЄС з Brexit Гі Верхофстадт і додав, що продовжує сподіватися на той день, коли “британські депутати повернуться до Європарламенту”.

Напередодні британський парламент остаточно схвалив Brexit. Депутати Палати громад підтримали всі п’ять поправок до законопроекту, які були внесені Палатою лордів.

Лідери країн Євросоюзу підпишуть угоду про Brexit 24 січня.

Як відомо, офіційно вихід Британії з ЄС намічений на 31 січня.

Loading...

Залишити відповідь