Аномальний холод у Флориді: ігуани заціпеніли, а ламантини припливли грітися

Температура в штаті опустилася нижче нуля, у зв’язку з чим ігуани почали падати з дерев у заціпенінні, а ламантини масово прибули в бухту, щоб зігрітися на мілководді.

У штаті Флорида в США температура знизилася до -1°C, з-за чого постраждала місцева екосистема. Про це повідомляє АВС у четвер, 23 січня.

Зокрема, в Twitter опублікували зняті з повітря кадри, на яких видно, як величезна зграя рідкісних ламантинів намагається зігрітися в теплих водах затоки Нампа.

Aerial footage shows a huge group of manatees trying to keep warm in Tampa Bay, as Florida sees a drop in temperatures and officials issue wind chill warnings for multiple cities in the state. https://t.co/VMZO3qPMfF pic.twitter.com/r0aXN37nY8

— ABC News (@ABC) January 23, 2020

Також місцеві жителі говорять про “дощах” з заціпенілих від холоду ігуан. Деякі закликають не залишатися осторонь і одягати ящірок в теплий одяг, поки температура не нормалізується.

Yesterday, there was no news one believed…iguanas falling out of the sky due to cold temperatures. Here is a video sent by my friends at Redline Iguana Removal. #iguanas #FloridaWinter pic.twitter.com/8FUy2bVvpR

— Elina Shirazi (@elinashirazi) January 22, 2020

Нагадаємо, що метеорологічна зима в Києві так і не настала. Обсерваторія ім. Срезневського порівняла нинішні температурні показники з температурою сто років тому. Денна температура в цей день у 1919 становила -5,4°С.

Також повідомлялося, що 2019 рік став другим найспекотнішим в історії спостережень. Попередній температурний рекорд був встановлений в 2016. Середньорічна температура в останні п’ять років була на 1,1-1,2 градуса вище, ніж в прединдустриальный період.

Loading...

Залишити відповідь